Selecteer een pagina

Afvallen is alles behalve makkelijk, dat hoeven we je vast niet te vertellen. De basis voor gewichtsverlies is het aanhouden van een calorietekort. Maar heb je last van een hongergevoel? Dan zou je bepaalde supplementen kunnen slikken. Supplementen kunnen je helpen bij gewichtsverlies, maar onthoud dat ze een aanvulling zijn op je normale voeding. Er bestaat geen wonderpilletje waarmee je op magische wijs opeens afvalt. Gebruik dus niet uitsluitend supplementen, maar combineer ze met een gezond voedingspatroon. De onderstaande supplementen maken afvallen net iets makkelijker en kunnen het afslankproces versnellen.  

1. Eiwitsupplementen voor een voller gevoel

Als je wilt afvallen, zorg je ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Het klinkt zo makkelijk, maar dit is het in werkelijkheid niet. Als je opeens minder gaat eten dan normaal kan er een hongergevoel ontstaan. En dit zorgt er weer voor dat je meer gaat snacken; doei calorietekort. Eiwitsupplementen worden aangeraden tijdens het afvallen omdat deze voor een voller gevoel zorgen. Eiwit vertraagt namelijk de vertering van eten, waardoor je minder honger ervaart. En als je geen honger hebt, hoef je ook niet te eten. Daarnaast helpen eiwitten bij behoud van spiermassa, zodat je ook tijdens het afvallen nog spieren behoudt. 

2. Fatburners als aanvulling op je normale voeding

Fatburners: de ene zweert erbij en de ander vindt het helemaal niks. De meningen zijn erover verdeeld, maar toch kunnen ze helpen bij afvallen. Fatburners zorgen ervoor dat vetten sneller verbranden, maar ook stilt het je hongergevoel en krijg je meer energie. Het volhouden van het calorietekort wordt zo een stuk makkelijker. 

Maar let op: deze afvallen supplementen gebruik je als aanvulling op je normale voeding. Vervang dus geen normale maaltijd met een fatburner. 

3. BCAA’s voor afslanken

BCAA is een afkorting voor Branched Chain Amino Acids. Waarschijnlijk zegt dit je helemaal niks, maar het is een luxe woord voor aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit en zijn dus onder andere belangrijk voor spieropbouw en -herstel. Je lichaam kan bepaalde aminozuren zelf niet aanmaken, dus deze moet je binnenkrijgen via voeding of supplementen. BCAA’s supplementen kunnen handig zijn tijdens het afvallen omdat ze gelijktijdig spieropbouw en vetverbranding stimuleren: win-win dus. Schaf al je afvallen supplementen eenvoudig aan via www.supplementenspecialist.nl