Selecteer een pagina

Het opwarmen van worstenbroodjes, het hoe en waarom? Het kan op verschillende manieren en bijgevolg natuurlijk elk volgens eigen smaak. De ene heeft het liefst krokant, de ander lekker zacht.
Er zijn bijgevolg wel wat mogelijkheden.

Opwarmen van worstenbroodjes uit de diepvries
Niets makkelijker natuurlijk dan bij een hongertje of na een fikse wandeling een worstenbroodje uit de diepvries pakken. Niet ontdooide worstenbroodjes warm je het best op in een voorverwarmde heteluchtoven op 170°C à 180°C en dat voor een 12tal minuten. Er zijn natuurlijk geen gelijke ovens, dus naar smaak af te bakken!

Opwarmen van worstenbroodjes ontdooid/op kamertemperatuur
Als de worstenbroodjes niet bevroren zijn is de opwarmtijd vanzelfsprekend een stuk korter. Nadat de oven voorverwarmd is op 180°C kan je de worstenbroodjes er een 8 tot 9 minuten in leggen. Doe dat op een grillrooster bij voorkeur en zo centraal mogelijk in de oven.
Ook hier geldt weer de regel, je eet ze zoals je ze liefst lust. Krokant of zacht, dat heb je helemaal zelf in de hand.

Andere manieren om worstenbroodjes op te warmen
Verder kan je met worstenbroodjes ook nog heel wat andere kanten op om ze op te warmen.
Zo kan je ze heerlijk klaarmaken op een barbecue mocht je alleen dat ter beschikking hebben. Als je de worstenbroodjes netjes in aluminium folie verpakt en op de grill legt, dan worden ze net zo lekker als in de oven. De folie zorgt voor het vermijden van de directe hitte.
Je kan worstenbroodjes natuurlijk ook in de microgolfoven (magnetron) doen. Hoewel dit misschien de snelste manier is, is het niet de beste.
Als je ze in de microgolf doet worden ze slap en gaat de smaak eruit. Dus gaat de kwaliteit van dat heerlijke worstenbroodje eigenlijk achteruit.

Extra tips
Er zijn natuurlijk nog wel een aantal van die extra keukentips die je kunnen helpen om je lekkere worstenbroodjes op te warmen.
Zo kan je bijvoorbeeld de broodjes net voor je ze de voorverwarmde oven in zet even nat maken. Gewoon besprenkelen voor een krokant resultaat!
De truc met de alu folie kan je ook in de oven toepassen. Hou er dan gewoon rekening mee dat de baktijd iets langer zal zijn, maar de smaak des te lekkerder…
En last but not least, mocht je liever niet meedoen aan dat verwarmen in de oven gedoe, kan je ze natuurlijk ook opwarmen in de koekenpan old fashioned way. De worstenbroodjes in alu folie wikkelen en in de koekenpan leggen met het deksel erop. Ze opwarmen op een matig vuurtje voor een minuut of 8 en smullen maar.